Witam, chcialbym poruszyc temat, ktory prawdopodobnie interesuje wszystkich odchudzajacych sie. Pytanie jest takie. Jak szybko nalezy spodziewac sie rezultatow stosowania diety i cwiczen? Moze zapytam na moim przykladzie. Dieta redukcyjna obciete ok. 300kcal od podstawowego zapotrzebowania. Trening silowy 3x w tygodniu po 1h i aeroby 30min. 6 [...]
Zetknałem sie ostatnio z poglądami że dieta wysokowęglowodanowa jest niezdrowa dla trzustki i z czasem powoduje cukrzycę. W związku z tym mam pytanie czy dotyczy to wszystkich węglowodanów? Czy jeśli będę stosował dietę wysokowęglowodanową ale źródłem węgli będą produkty o niskim IG i Indeksie insulinowym to też w przyszłości grozi mi cukrzyca?
[...] rzecz. Do wchłaniania się kreatyny potrzebna jest duża ilość insuliny i dlatego do kreatyny stosuje glukoze. Kłóci się to trochę z porannym posiłkiem, na który składają się produkty o niskim IG z dużą ilością błonnika, zapobiegającego wydzielaniu insuliny. Czy w takim razie nie powinienem stosować rano kreatyny z glukozą? (chodzi oczywiście o [...]
[...] . problem polega na tym,ze ma cukrzycę i nadciśnienie . ma ok 60 lat. Co powinienem dokładnie wiedzieć? czy jakieś artykuły odnośnie diet byście mogli zapodać? (fajnie opisane , w normalnym ludzkim języku hehe :D ) ,jakieś wskazówki itp. wiem , ze produkty z niskim IG. 5 posiłków dziennie . czy zapotrzebowanie dać na dodadnie czy 0? (bilans kcal)
siemka mam pytanie, czy jezeli w diecie bede miał raz dziennie np 2 ciastka lub batonik a po za tym produkty z niskim IG i będę na deficycie kalorycznym to schudne? bo np WK mowią jedz co chcesz, wygladaj jak chcesz czyli jezeli zjem czasami batonik i bede dalej na deficycie w kazdym dniu to schudne? czy jednak nie powinienem wgl ich jeść? z góry [...]
witam! chcialbym sie zapytac jakie produkty o niskim IG bedą najlepsze dla kobiety podczas diety redukcyjnej aby pozyskiwac z nich ww.pozzdrawiam i czkeam z niecierplioscia:)
[...] podstaw. :) Zapraszam do punktu 1. lub 2. (zależnie od celu). 11. Jakie są najlepsze źródła białka? ------------------------------------- - Najlepszymi źródłami białka są produkty zwierzęce, gdyż ich skład aminokwasowy najbardziej przypomina białko człowieka. Są to - jaja, ryby, drób, wołowina, sery. Opieramy się na chudym mięsie i serach gdyż [...]
[...] gdyż są to węglowodany mocno przetworzone, które zawierają masę chemicznych dodatków i 'śmieci' by oszukać nasze zmysły i lepiej nam smakowało. Nie dziwne więc, że przecież produkty naturalnego pochodzenia mają zazwyczaj nie miły smak, szybko się psuję, co nie? Więc do Was wybór należy albo jecie to co sztuczne albo skupiacie się na diecie i [...]
[...] Należy jednak bezwzględnie wyeliminować słodzone napoje i słodycze będąc skoncentrowanym źródłem cukrów prostych. Resztę zapotrzebowania na węglowodany powinny stanowić produkty o możliwie niskim IG (kasze gruboziarniste, pieczywo pełnoziarniste, ryż brązowy - osoby o niskiej wrażliwości insulinowej powinny ograniczyć te produkty i [...]
[...] większym stopniu składa się z pustych kalorii,czyli zastają nam tylko BTWw czasami z dodatkiem cukrów czy też tłuszczy. ‘Czystym’ produktem z całą pewnością można nazwać produkty, którymi obdarzyła nas natura,wszelkiego rodzaju mięsa,ryby,jaja,nasiona,orzechy,warzywa i owoce. Jeśli ludzka ręka nie tknęła tych produktów,nie są [...]
[...] się dużą przyswajalnością oraz wydalaniem (ewentualnych) nadwyżek wraz z moczem i kałem, co nie dopuszcza do hiperwitaminozy. Ciocia dobra rada W tej grupie znajdują się produkty, które nie są bezwzględnie potrzebne przeciętnemu adeptowi sportów walki, ale które mogą okazać się bardzo pomocne: 1.) Vitargo/ Vextargo/ Carbo . Czyli w skrócie [...]
[...] z nas nie wie co je! Etykiety na artykułach spożywczych nie mówią ci wszystkiego. Większość zawiera pewne ilości, chociażby tylko śladowe, pestycydów, chyba że jesz tylko produkty hodowane w warunkach naturalnych - tak zwane organiczne lub ekologiczne. Przeciętny człowiek spożywa w ciągu roku warzywa i owoce, które zostały spryskane prawie 5 [...]
[...] włączając do diety pokarmy obfitujące w tłuszcze Omega-3. Są nimi głównie tłuste ryby morskie: łosoś, tuńczyk, pstrąg tęczowy, śledź, makrela lub rybi tran. Ponadto niektóre produkty roślinne (olej lniany, olej z wiesiołka tłoczone na zimno, orzechy włoskie, itp.). Skwalen Skwalen to specyficzny tłuszcz nienasycony, (trójgliceryd) - niezbędny [...]
[...] ważne funkcje w organizmie człowieka. Nie tylko jest budulcem naszych mięśni, ale również pełni rolę odpornościową Odpowiada też za reakcje biochemiczne. Przykładowe produkty, które Janek powinien stosować: *ryby i owoce morza: dorsz, śledź ,łosoś, makrela, krewetki, małże- należy jeść i tłuste i chude ryby *jaja kurze * mięso : [...]
[...] odpowiedniej ilości białka lub opuszczanie posiłków wprowadza nasze ciało w stan kataboliczny, co uniemożliwia budowę mięśni. Dobrym źródłem protein są następujące produkty, które powinny się znaleźć w diecie każdego kulturysty czy siłacza (Matt Weik, 2009): • kurczak, • chuda wołowina, • ryby, • produkty mleczne, • indyk, • białka [...]
[...] ( Obecność błonnika pomaga obniżyć poziom glukozy we krwi i stężenie insuliny ) czyli (sałata /kapusta /rzepa /por /banany itd ) Ważna sprawą jest pora w jakiej zjadamy produkty zawierające duze ilości weglowodanów .. najlepiej zjadajmy większe ilości w pierwsej cześci dni ( rano ) i w czasie okołotreningowym ( trening siłowy ) hmm a co z [...]
[...] poniewaz nie sa one nam wcale potrzebne. Wstep moga pominac osoby ktore maja jakiekolwiek doswiadczenie w liczeniu kalori, znaja swoje cialo, umieja dobierac odpowiednie produkty i wiedza co to jest przykladowo indeks glikemiczny, nnkt, endo/ektomorfik etc. Podczas tych 2-4 tygodni staramy sie odzywiac wg. kilku zasad: jemy posilki co ok. 3 [...]
[...] bliższy nam tak geograficznie jak i kulturowo wariant odżywiania wywodzący się z kolebki naszej europejskiej cywilizacji. - Głównymi, podstawowymi, składnikami diety są produkty zbożowe, nasiona roślin strączkowych, warzywa i owoce. Bogate w skrobię, czyli przyswajalne węglowodany złożone pochodzenia roślinnego, produkty zbożowe są [...]
[...] obawiać się węgli o wysokim indeksie glikemicznym (tych które powodują duży wyrzut insuliny). Według niektórych, to właśnie te węgle są powodem tycia. A to oznaczałoby, że produkty ziarniste, chleb, makaron, ziemniaki (pokarmy wybierane przez wiele dbających o wagę osób) są wysoko glikemiczne, czyli bardzo niebezpieczne dla naszej sylwetki. [...]
[...] jest względnie niskie. ŁG wynoszący 20 bądź więcej jest wysoki, ŁG od 11 do 19 jest średni, a ŁG od 10 w dół - niski. Produkty z wysokim ŁG prawie zawsze mają wysoki IG, produkty ze średnim bądź niskim ŁG mogą mieć od niskiego do wysokiego IG. Obydwie wartości (IG i ŁG) są umieszczone w tabeli. IG produktów żywnościowych oparte jest o indeks [...]